Mazurskie Miody
Półtorak Rodowy - Poltorak předků
Tradiční a nejsladší polská medovina
- Polsko
- PL1232A
- 0,75 l
- skladem
Přehled posledních novinek v katalogu a nabídce degustačního klubu Medovinárny
Tradiční a nejsladší polská medovina
Półtorak se vyrábí za studena z dvou dílu medu a jednoho dílu vody s přídavkem ovocné šťávy a koření.
Koření, bylinky, černý rybíz a plátky růží obohacují výraznou medovou chuť a vůni s tóny ovoce, bylin a koření.
Vánoční alternativa pro svařené víno.
Limitovaná edice z nové prémiové řady medovin "oak line". Tato medovina vyrobená z nejlepších slovenských květových a lesních medů dozrávala 2 roky v 2 000 litrových dubových sudech.
Limitovaná edice z nové prémiové řadit medovin "oak line". Tato medovina vyrobená z nejlepších slovenských květových a lipových medů dozrávala 2 roky v 2 000 litrových dubových sudech.
Limitovaná edice z nové prémiové řady medovin "oak line". Tato medovina vyrobená z nejlepších slovenských akátových medů dozrávala 2 roky v 2 000 litrových dubových sudech.
Hutně sladká vysokoalkoholická polská dezertní medovina, dlouhé roky vyzrálá a dochucená aromatickou bylinou (Zubří tráva - Tomkovice vonná)
Hutně sladká vysokoalkoholická polská dezertní medovina, dlouhé roky vyzrálá a dochucená aromatickou bylinou (Zubří tráva - Tomkovice vonná)
Nejvíce sladká medovina s výrazným buketem, vyrobená s přídavkem ovoce - malin a divoké růže
Medovina vynikajícího aroma a chuti s přídavkem koření. Je vyráběná studenou cestou z medů oblasti CHKO Broumovsko.
Radomilická medovina je vyráběna z včelího květového medu z oblasti jižních Čech – Vodňanska. Výroba medoviny probíhá studenou cestou pro zachování vzácných vlastností medu. Medovina okouzlí svoji bohatou a výraznou medovou chutí příjemné sladkosti.
Trelleborgy byly skandinávské kruhové pevnosti a Mjødgård se touto medovinou pokusil vytvořit nápoj, který by válečníci mohli pít při významných příležitostech. Jedná se o sladkou jablečno-bezovou medovinu, kde sladkost vyvažuje vyšší kyselost.
Thyřina královská medovina vzdává hold první dánské královně Thyře. Medovina má svěží ovocnou vůni, vyváženou sladkost a na závěr jemnou hořkost, připomínající pelyněk.
Věčná medovina patří mezi limitované edice dánského medovinařství Mjødgård. Tato medovina je doopravdy věčná, protože po každém stáčení se zbytek medoviny znovu použije do základu další Věčné medoviny.
Jarní medovina patří do limitované série medovin čtyř ročních období od dánského medovinařství Mjødgård.
Hibiscus Session mead
Elderflower Session mead
Tato medovina z černého rybízu se vyrábí z místně pěstovaného organického černého rybízu a místního medu. Zrála jeden rok v sudech po bourbonu. Chuťové tóny zahrnují rozinky z černého rybízu, pepř, lékořici, med, vanilku a dub.
Tato medovina z černého rybízu se vyrábí z místně pěstovaného organického černého rybízu a směsi místního řepkového a jetelového medu. Zrála v sudech po bourbonu, které dříve používala společnost WarPigs v Kodani.
Tato višňová medovina je vyrobena z nejkvalitnějších dánských višní Stevnsbær a místního řepkového a jetelového medu. Část této medoviny zrála v sudu po bourbonu, který dříve používala společnost WarPigs v Kodani.
Tato jablečná medovina je vyrobena z jablek z historického sadu Frydenlund severně od Kodaně z roku 1722. Ty byly moštovány a smíchány se světlým jarním medem z jabloňových a řepkových květů a tmavým kořeněným jetelovým medem.
Tato sladká jemně perlivá medovina je tekuté slunce v lahvi. Ručně nasbírali spoustu čerstvých květů bezu a zkombinovali je s lehkým jarním medem od místního včelaře. Pro dotvoření chuti přidali špetku citronu.
Poctivá potštejnská medovina půl roku zrající v dubovém sudu po Medovci. Sladce voňavá chuť vanilky
Medovina smělé chuti (a barvy) zralých višní. Chutná skvěle na ledu i lehce ohřátá. Ze zralých a voňavých višní z vedlejší vsi
Německá švestkovo-vanilková medovina vyráběná studenou cestou ze švestkovou šťávou a pravou vanilkou. Medovina má svěží aroma, je příjemně sladká, s jemnou hořkostí.
Německá medovina s černým rybízem kvašená za studena. Okouzlí příjemnou charakteristickou vůní rybízu, v chuti je sladká, krásně ovocná, s velmi jemnou kyselinou a lehkou trpkostí dává komplexní chuť.
Německá medovina vyrobená studenou cestou s jablečným moštem a vánočním kořením. Velmi dobrá je ohřátá, ale i vychlazená může být osvěžující. Vánoční aroma, v chuti příjemně sladká, s jemně kyselými tóny.
Německá medovina kvašená za studena s marakujou se vyznačujer velmi silnou typickou ovocitou vůní a vyváženou sladko-kyselou chutí s jemnou hořkostí v závěru. Osvěžující na léto.
Německá medovina vyráběná studenou cestou s jahodami, chilli a zázvorem. Výrazné aroma jahod s podkresem zázvoru. V chuti sladká chuť šťavnatých jahod s příjemným podkresem štiplavé chuti zázvoru a chilli. Ohnivým drakem se tedy úplně nespálíte :)
Německá medovina vyráběná studenou cestou ze svízelem a černým bezem. Světle zelené brčálové barvy a vynikajího intenzívního aroma a chuti, která u medoviny hodně překvapí. Opravdová rarita.
Německá přírodní medovina vyrobená studenou cestou kvašením španělského kaštanového medu. Upoutá již svojí hlubokou charakteristickou vůní, v chuti je ale medovina nahořklá a spíše polosuchá než sladší.
Ódin je staroseverské jméno boha germánského a severského panteonu, zejména v severských pramenech vystupuje jako hlavní bůh náležící ke skupině bohů zvaní Ásové (Æsir). Tento bůh byl nicméně znám a uctíván patrně na celém území obývaném Germány.
Freya v překladu znamená „Milovaná“ je v severské mytologii krásná bohyně, která je stejně jako její otec Njörd a její bratr a milenec zároveň Frey z rodu Vanů. Je označována jako bohyně plodnosti a úrody, lásky, krásy, války, čarodějnictví.
Thor Hromovládce je druhý nejdůležitější bůh severské mytologie. Thor je ze severských bohů nejsilnější. Mezi jeho atributy patří rudé vlasy a vousy, kladivo, opasek síly Megingjörð, železné rukavice Járngreipr a vůz tažený kozly.
Loki (také Lopt) je bůh ze severské mytologie. Je to bůh lsti, falše a mnoha jiných špatností. Vyniká také vysokou inteligencí a vypočítavostí. Loki, který byl původem obr, uzavřel s bohem Ódinem pokrevní bratrství a byl přijat mezi Ásy.
Ovocná medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy vyrobená spolu s višňovou šťávou. Medovina je polosladká s jemným nádechem višní.
Příjemně sladká medovina Doble Miel z pomerančových květů obsahuje dvakrát více medu použitého pro kvašení než původní Odinův recept. Je svěží dobře pitelná s výjimečnou exotickou vůní i chutí.
Suchá melomela pyment, ročník 2018. Medovina je vyrobena z hroznů Donfenderu a květového medu. Buket má lehce dřevitý, chuť je výrazná s tóny dřeva a vanilky , dochuť je dlouhá po hořké čokoládě.
Medovina s přírodním ořechovým aroma
Vynikající medovina vyrobená s pravou vanilkou. Příjemná decentní vůně a chuť vanilky. Velmi vyvážená a jemná medovina, akorát na zimu nebo Vánoce.
Medovina nazvaná po severském bohu. Baldr je syn Odina a bohyně Frigg. Je uctíván jako bůh světla, krásy a čistoty, ale byl také vnímán jako strážce a ochránce.
Oblíbená aromatizovaná mandlová medovina. Aroma a chuť mandlí je příjemně pikantní a dodává medovině sváteční osobnost.
Limitovaná edice medoviny je vyrobena z nejlepších druhů slovenského medu, voňavých bylin a koření. Medovina vzdává hold jednomu z nejvýznamnějších skladatelů v dějinách hudby, který navštěvoval obec Dolní Krupou, kde se vyrábí medovina Apimed.
Medovina s příchutí višně je vyrobená alkoholovým kvašením z květového včelího medu. Jemným doladěním aromatu cherry dostává medovina osvěžující ovocný nádech.
Medovina s příchutí mandle je vyrobená alkoholovým kvašením z květového včelího medu. Čistá medová chuť a vůně je doladěna přírodním výtažkem mandle.
Medovina s příchutí vlašského ořechu je vyrobená alkoholovým kvašením z květového včelího medu. Čistá medová chuť a vůně je jemně doladěná aromatem vlašského ořechu.
Norská velmi sladká ovocná ostružinová medovina
Norská medovina je poctou složitému duchovnímu světu Vikingů. Vyrábí se bez vody, pouze s tmavými bobulemi a medem – a samozřejmě s malou dávkou medového kouzla. Seidekunst je komplexní, sladký, ovocný a intenzivní.
Suchá šumivá medovina vyrobená z ručně sbíraných bezových květů z oblasti Bergenu a citronu. Kvašená druhotně v tanku.
Norská sladká višňová medovina
Glød je norská vánoční medovinová verze svařeného červeného vína. Medovina je opravdu příjemně lahodná vyvážená a krásné spojuje přirozené třísloviny červeného vína se sladkostí medu dokreslenou vánočním kořením.
Suchá svěží medovina s rebarborou vyrobená na počet bohyně lásky a plodnosti. Je kyselejšího citrónového základu s velmi jemnou hořkostí.
Polosladká svěží medovina s černým čajem, zázvorem a citronem. Svěží vůně a jemné vyvážené a dlouhé chuti
Velmi sladká norská melomela vyrobená po vzoru tradičních norských vaflí s borůvkovým džemem.
Tmavá medovina lesního medu z Irska zrající v sudech po whisky z Midleton Distillery
Za studena vyráběná medovina jenom z medu a malin. Velmi sladká medovina, která je ale vyvážená příjemnou kyselinou i jemnou hořkostí a trpkostí v dochuti.
Velmi sladká opojná borůvková medovina kvašená z medu a borůvkové šťávy bez tepelné úpravy.
První česká šumivá medovina z Medárny Hrádek. Vyráběná ručně tradiční metodou druhotné fermentace v lahvi. Šumivé víno se hodí na všechny slavnostní události nebo jako luxusní dárek.
Limitovaná edice zázvorové medoviny s jemným kořenitým až pikantním podtónem. Tato medovina je vyrobena kvašením z voňavého květového medu a šťávy příjemně pikantního zázvoru, spolu s citrónovou lahodně kyselou šťávou.
Sladká přírodní medovina pro slavnostní příležitost. Vařená medovina ze směsi různých medů a medných plástů. Buket je výrazný po lesním medu, chuť je plná, lahodná se svěží kyselinkou. Medovina je výtečná i ohřátá.
Středně sladká medovina metheglin, je vyrobena studenou cestou z květového medu a květů bezu. Buket je medový, chuť je svěží, jemně bezová. Dochuť je dlouhá po bezových květech.
Středně sladká medovina metheglin, je vyrobena studenou cestou z květového medu a vanilkových lusků, zrání dovršila v barikovém sudu. Buket je dřevitý, chuť je sladká, medová s příjemnými dřevitými tóny a svěží kyselinkou s vanilkovou dochutí.
Polosuchá přírodní medovina, ročník 2017, je vyrobena ze směsi tmavých a květových medů studenou cestou. Posledních 18 měsíců ležela v sudu. Chuť je lehce hořká s tóny medu, s dochutí po vlašských ořeších.
Polosladká, přírodní vařená medovina, ročník 2020. Medovina je vyrobena z melecitózního lesního medu ze stanovišť v Chřibských lesích. Chuť je plná, harmonická po lesním medu s dlouhou dochutí. Medovina je výtečná i ohřátá.
Sladká tradiční medovina s vřesovým medem. Díky zrání na sudu ex-Kilchoman whisky zdědila krásnou kouřovou kvalitu. Je to perfektní medovina pro milovníka Islay a krásný úvod do složitosti rašelinové whisky v dostupnějším médiu.
Klasická belgická medovina kvašená z pomerančového medu. Gravitas je jednou z „tradičních“ medovin. Při výrobě se tedy používala pouze voda, med a kvasnice. Bez přídavku ovoce nebo koření.
Belgický Original Sin V.3.0 je třetí šarže jablečné medoviny. Byla vyrobena mimo jiné z organické jablečné šťávy z Reine des étoiles, Belle de Boskoop, Joseph Mulsh, Golden Delicios a Jonathan. Všechno jsou to staré odrůdy.
Syn broskve! je velmi vydařená belgická broskvová medovina. Roční zrání na sudu po ex-meruňkové pálence.
Základem této belgické medoviny kategorie Braggot je sladká tradiční medovina ze slunečnicového medu a hustý (taaaaak hustý…) stout. Oboje se spojí a dá zrát do sudu po Jamajském rumu.
Rosé de Brabant, yay! je nízkoalkoholická lehká medovina kvašená ze slunečnicového medu spolu s lesním ovocem a ostružinami.
Belgická medovina Sanguis Imperatoris je ovocná medovina vyrobená fermentací jablečno-hruškové šťávy s medem, do které je následně přidán černý rybíz, kaštanový med a vanilka.
Belgická medovina 4 roky vyzrálá ve dvou sudech! Tato medovina je extra speciální, protože zrála ne méně než 4 roky v různých sudech po whisky a poté zrála dále v sudu po bourbonu.
Černorybízová belgická medovina zrající v sudu od francouzského červeného vína. Ne méně než 1000 gramů/l černého rybízu (černý rybíz) a hodně medu. Po vzoru některých slavných medovin z USA.
Černorybízová belgická medovina zrající v sudu od červeného vína.
Černý rybíz, maliny a spousta slunečnicového medu jsou ingrediencemi první belgické medoviny značky De Mederie. Zrála v dřevěných sudech. Odkazuje na desku Red Hot Chili Peppers, oblíbené album medovinaře Jorreho z De Mederie.
Nízkoalkoholická jemně perlivá norská medovina je výsledkem spolupráce s přáteli z Augustowska Miodosytnia v Polsku. Spojili jsme síly a vyrobili osvěžující moderní medovinu z velmi tradičních surovin.
V Mjøderiet dělají megamix každý rok. Jedná se o unikátní směs různých medovin a/nebo přísad, se kterými pracovali po celý rok. Poté do směsi přidají další ingredience a ochutnávají, dokud se neshodnou, že je lahodná.