Jak chutná jiskřivá medovina s červeným rybízem?
Na tomto medovém víně vás nejprve upoutá jeho krásná jiskřivě medová barva. Medovinu s červeným rybízem doporučujeme pít vychlazenou. Vyniknou tak lépe ovocné tóny a její vyzrálá chuť. Chuť je velmi vyvážená, není příliš sladká ani příliš kyselá, zkrátka a dobře příjemná jako žluto-oranžové barvy babího léta. V medovině se krásně snoubí chuť medu s mírnou kyselostí.
Jak vzniká poctivá rybízová medovina?
Zahřátím ztekutíme kvalitní med, přidáme vodu, živnou sůl a kvasinky. Do připravené medoviny vmícháme rozmačkaný rybíz, který pochází od pěstitele z Rychnova pod Kněžnou. Medovina kvasí přibližně měsíc, poté ji přecedíme a odstraníme rozmačkaný rybíz. Vznikne medovina, kterou musíme nechat přibližně 2 měsíce zklidnit a poté ji můžeme přetočit do jiné nádoby. Přetočením se medovina zčeří a může začít zrát. A od té doby naše rybízová medovina stála ve sklepě a zrála až do dnešních dnů, kdy ji opatrně stáčíme do lahví naší výjimečně dobré podzimní řady.
„V loňském létě jsem naložil svou oblíbenou medovinu s červeným rybízem. Po 14 měsících zrání vám mohu představit výsledné delikátní medové víno, které se jiskří barvou medu a voní po letním ovoci prozářeném sluncem. Doporučuji si ji dopřát večer v komorní společnosti vašeho protějšku a zavzpomínat si při popíjení na bohaté letní zážitky.“
Milan Pleva
zakladatel rodinné firmy
Výroba za studena
Naše medoviny jsou vyráběny kvasným procesem za studena. Proto pokud pijete jakoukoliv medovinu z naší rodinné firmy – můžete si být jisti, že med, ani medovina neprošly varem, ani jinak nebyla při výrobě použita vysoká teplota, proto medovina obsahuje všechny skvělé látky, jako má med.
Cena se může vztahovat pouze na e-shop.