Vinná medovina se na rozdíl od klasické medoviny vyrábí tak, že med nenaředíme vodou, ale vinným moštem z čerstvě vylisovaných hroznů. V bílé vinné medovině byl použit u nás celkem okrajově pěstovaný Muškát Ottonel, o to víc je vinná medovina z něho raritnější a výjimečnou záležitostí.
Ve vůni lze rozeznat silnou medovost a příjemnou ovocitost s perníkovým nádechem. V chuti příjemně sladká a medová. Doporučujeme podávat vychlazenou, případně doplněnou plátkem citronu.
Hodí se k moučníkům a sýrům.
Vinařská oblast: Morava, Vinařská podoblast: Velkopavlovická
Vinařská obec: Velké Pavlovice, Viniční trať: Lizniperky
Cukr: 35,9/l, Kyseliny: 5,5 g/l
Cena se může vztahovat pouze na e-shop.