Mezi jednotlivé vrstvy dávají med a výměšky svých žláz. V takto ošetřeném pylu nastává mléčné kvašení, popraská obal pylového zrnka a díky tomu se zvýší jeho stravitelnost. Literatura uvádí až o 50%. Také se tento pyl nazývá včelí chléb. Jeho získávání je složitější a právě proto je dražší než pyl rouskovaný.
Pokud by včelstvo nemělo pyl, nemohlo by existovat - žít, protože by krmičky nemohly vytvářet krmnou šťávu pro plod a mateří kašičku pro výživu matky.
Návod k použití
Jezte po lžičkách přímo bez jakékoliv úpravy. Pyl nemíchejte do ničeho teplého ani nezapíjejte horkými nápoji. Užívejte 1-3 lžičky denně, děti a při prevenci poloviční dávku. Při nízkém tlaku doporučujeme užívat na noc. Neužívejte při onemocnění ledvin, nádorových onemocnění a první 3 měsíce těhotenství.